Waarom elke foto een Held nodig heeft!
De H in HOLA staat dus voor Held. Met een held bedoel ik een punt of een object in de foto die eruit springt. Dat punt / de Held is de reden dat je jouw camera of telefoon gepakt hebt om een foto te maken. Voor de mensen (inclusief jezelf) die naar jou foto gaan kijken is het super fijn als dit in oogopslag duidelijk is. Dat zorgt er weer voor dat jij en andere de foto meer zullen waarderen. 
Bij sommige foto’s is het direct duidelijk wie of wat nu de held in de foto is, maar andere foto's hebben net even wat meer hulp nodig. Daarnaast helpt het als je jou held met verschillende compositie technieken meer in de spotlight weet te zetten, maar daar later meer over als we het over orde in de chaos gaan hebben. We gaan eerst zorgen dat we überhaupt een held hebben.
Hieronder heb ik wat voorbeelden voor je. Kijk of je in deze foto's de held kunt ontdekken en lees daarna (met daarna bedoel ik DAARNA!! :-) ) de tekst naar de foto.

Allemaal rode klaprozen...toch is de held/helden in deze foto duidelijk…….Er zijn drie stelen duidelijk langer dan de rest.

Het is denk duidelijk wie de held is in deze foto….De molen natuurlijk. De lijnen van de weg en de sloot helpen je de held in deze foto te vinden.

Back to Top