Werkwijze

Hoe ik werk

Als je behoefte hebt aan wat meer details over hoe mijn werkwijze bij fotoshoots, dan ben je op deze pagina op je juiste plaats! Hieronder laat ik je de stappen zien die we samen doorlopen.
 

Jij vertelt mij ongeveer wat je wilt.

Het is de bedoeling dat jij straks super blij bent met jou foto’s! 🙂 Dus daarom wil ik graag weten of je al een beeld hebt van wat je wilt. Als je nog geen volledig uitgetekend beeld hebt is dat ook helemaal prima! Daar komen we samen wel uit, ik heb ideeën genoeg! 
 
Tip: Sommige mensen maken een bord op Pinterest met foto’s die ze mooi vinden. Zo krijgen ze zelf een beter beeld en kunnen ze mij dit makkelijk uitleggen door het te laten zien.

 

Samen bepalen we de locatie

Als ik weet wat jij ongeveer zoekt bepalen we samen een locatie. Vaak levert een natuurlijke omgeving veel mooie shots op. In Zoetermeer en omgeving hebben we veel goede locaties om een mooi familiefoto’s te maken. Het Westerpark, Buytenpark, de Groenzoom en het Floriadepark in Rokkeveen, mogelijkheden genoeg dus! 
Andere omgevingen kunnen ook heel mooi zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld eens portretfoto’s gemaakt in een oude fabriek en op de fietsbrug over de A12.  
 

We houden het weer in de gaten

Voor een fotoshoot in de buitenlucht hebben we natuurlijk wel droog weer nodig. Daarom prikken we 2 datums zodat we eventueel kunnen uitwijken als de kans op slecht weer te groot is. 
Soms denken mensen dat je vooral zonnig weer nodig hebt om mooie portretten te maken. Maar dat is zeker niet waar. Een bewolkte dag geeft bijvoorbeeld juist mooi zacht licht. Het moet wel droog en niet te koud zijn, want foto’s maken we met de jassen uit.  
 

Jij kiest de foto’s uit die je wilt. 

Als we de foto’s hebben gemaakt zoek ik ze uit en bewerk ik ze standaard na. Vaak hebben we meer dan 8 goede / mooie foto’s. Jij mag daarom zelf kiezen welke je wilt hebben. Wil je er meer dan acht, dan kan je die tegen een kleine meerprijs mee bestellen.
Als jij mij hebt laten weten welke foto’s je hebt gekozen ga ik ze bewerken. Daarbij maak ik aanpassingen aan het o.a. het licht en de kleuren zodat de foto een extra boost krijgt. Ook haal ik eventuele storende elementen uit de foto weg. Bijvoorbeeld een puistje op het gezicht, een tak die storend in beeld is haren die omhoog steken terwijl dat niet de bedoeling was, enz.      
 

Eindelijk!! Je kan de foto’s downloaden. 

 Als de foto’s klaar zijn stuur ik je een link naar waar je ze kunt downloaden. Je vind daar twee bestanden per foto. Een klein formaat die je kunt gebruiken om te delen via bijvoorbeeld Whatsapp, Facebook of Instagram. En ook een groot formaat die je kunt gebruiken om ze te laten afdrukken. 
 
Toch nog vragen? Stuur mij gerust een berichtje
Charlotte